תמיכה רגשית
“ביחד” - מרחב מרפא לאמהות לחיילים/ות בסדיר ובמילואים
עם כניסת צה"ל לפעילות, כאשר היקרים לנו מכל נקראים לדגל הרגשנו שמה שהכי יתמוך אתכן, האימהות לחיילים בחזית, זו יצירת קבוצה, שבה נוכל להכיר, להקשיב ולהשמיע. נייצר מרחב בטוח, נקיים שיח ונשתף האחת את השנייה, כל פעם למול תוכן אחר שאנחנו נביא מעולם הטיפול, הגישור וההתפתחות האישית
נפגש כל שבוע (ל-6 מפגשים), בימי רביעי 16:30-18:00, בבניין המועצה (צמוד לקניון דרורים)
מנחות הקבוצה: יעל טור-מורן ,פסיכותרפיסטית הוליסטית
גלית יניב , מגשרת ומאמנת אישית.
הורים יקרים שלום,
בעקבות פרסומים לא רשמיים על סרטונים קשים שמופצים ברשת ומתווספים אל התמונות והמראות אליהם כבר נחשפנו, השירות הפסיכולוגי חינוכי פונה אליכם בבקשה חד משמעית – שמרו על ילדיכם ועל התכנים אליהם הם נחשפים.
ילדים ובני נוער הנחשפים אל סרטונים קשים עלולים להיפגע נפשית באופן משמעותי ובעקבות כך לפתח תסמיני חרדה קשים ותסמינים נוספים שילוו אותם זמן רב.
אנחנו מבקשים למנוע כל חשיפה של ילדכם לתמונות וסרטונים אלו. בנוסף, שוחחו עם ילדיכם שלא להתפתות לצפייה בסרטונים אלו.
התפקיד ההורי צריך להתמקד כעת הן במוגנות הפיזית והן במוגנות ברשת במקביל.
כמו כן, הימנעו משיח על המראות הקשים והאירועים ופרטיהם בנוכחות ילדיכם.
בכל מצב בו אתם מרגישים חרדים, מבולבלים או זקוקים לסיוע, אל תישארו לבד. ניתן לפנות לשירות הפסיכולוגי דרך מוקד המועצה בטלפון 097960200
בתקווה שנחזור במהרה לימים שקטים.
חוסן נפשי לבעלות עסקים בזמן מלחמה >
תושבים יקרים,
צוות כוננות מתחום הרווחה והשרות הפסיכולוגי עומד לרשותכם לתמיכה נפשית.
ניתן ליצור קשר עם מוקד המועצה24/7 במספר 106 או 09-7960200
תושבים יקרים,
צוות כוננות מקצועי מתחום שירותי הרווחה והקהילה עומד לרשותכם למתן מענה לתמיכה רגשית עבור כל המעוניינים
((נשות אנשי בטחון, הורים למגוייסים, ניצולים, מפונים ומשפחותיהם
תושבים שחווים סימני חרדה ומצוקה סביב מצב החירום וכד').
המענה יינתן במספר הטלפון 09-7960205 24/7
בתקווה לימים שקטים,
מועצה אזורית לב השרון
אתם לא לבד אנחנו איתכם
הורים יקרים,
נכון לשעה זו, בשל המצב הביטחוני ועל פי הנחיות פיקוד העורף לא יתקיימו מחר, 8.10.23- כ"ג תשרי תשפ"ד לימודים. התלמידים מתבקשים להישאר בבתים וקרובים למרחב מוגן.
מצורף מכתב של השירות הפסיכולוגי להנחיות עבורכם ההורים לשיח עם ילדיכם -
התעוררנו הבוקר למצב בטחוני קשה. מצבי חירום עשויים ליצור לחץ ודחק ולשבש את שגרת חיינו, אך יש מה לעשות כדי לעבור מתגובות של לחץ לתפקוד. התמודדות הילדים עם המצב תלויה במידה רבה בתפקוד ההורה והתמודדותו, ועל כן חשוב להעביר מסרים מרגיעים ומאוזנים, ולתת מידע ענייני המותאם לגיל הילד ולשלב התפתחותו. להלן מספר עקרונות מנחים להתנהלות בעתות חירום:
מתן מידע אמין ומותאם- יש לדבר עם הילדים על האירוע במילים פשוטות וברורות. חשוב להדגיש שכוחות הביטחון עושים את המיטב על מנת לשמור על ביטחוננו. יש לאפשר לילדים לשאול שאלות, לבטא את אשר על ליבם, וחשוב לגלות הבנה ואמפתיה לחששות ופחדים.
הקשבה להנחיות פיקוד העורף ויישומן- על המבוגרים להסביר לילדיהם את ההנחיות בצורה עניינית ורגועה ככל האפשר, וכן להראות היכן נמצאים המרחבים המוגנים. חשוב שהמבוגרים יהוו דוגמה למילוי הנחיות הבטיחות. חשוב לתת לילדים מידע אמין מותאם לרמת הילד. במצב הנוכחי ניתן לומר לילדים צעירים "יתכן ותהיה אזעקה (שזה רעש חזק) ואז אחבק אותך ואקח אותך מהר לממ"ד/ מקלט/ חדר מדרגות". לילדים בוגרים יותר אפשר להוסיף ולומר כי ייתכן ויהיו היום אזעקות ואז נלך ביחד למרחב המוגן. ניתן לארגן ביחד מה נשים בתוך הממ"ד או מקלט על מנת לאפשר לילדים תחושת שליטה ובטחון.
עידוד עשייה ומתן תפקידים - ילדים זקוקים לפעילות על מנת להחזיר את תחושת השליטה. עודדו משחק, וכן חפשו אחר פעולות של סיוע בבית שניתן להפקיד בידי הילדים. עשייה מחזירה לנו את תחושת השליטה ומחזקת אותה, וכן מסייעת ביצירת מוסחות מהמצב. תפקיד אחראי מחזק את החוסן הנפשי וממתן חרדה וחוויה של חוסר אונים.
צמצום החשיפה לאמצעי תקשורת ולרשתות החברתיות - שימו לב לרמת החשיפה של הילדים לאמצעי התקשורת ולרשתות החברתיות בהן המידע עלול להיות מציף וחזרתי, וכן לא תמיד מבוקר ואמין דיו.
רגישות לתגובות חריגות - שימו לב כי ילדים וגם מבוגרים מגיבים באופנים ובעוצמות שונות. תגובות שונות יכולות להיות ביטוי נורמלי למציאות הנוכחית. עם זאת, חשוב לשים לב לשינויים קיצוניים במצב הרוח ותגובות מטרידות ויוצאות דופן. חשוב שאתם ההורים תשדרו אמון ביכולת התמודדות של ילדיכם. במידה ואתה מזהים תגובות חריגות, אנו מעודדים אתכם לא להישאר לבד ולהתייעץ עם אנשי מקצוע.
ציפייה חיובית לחזרה לתפקוד, הדגשת הכוחות של ילדכם, זיהוי המשאבים הזמינים לתמיכה ונוכחות תומכת ומרגיעה שלכם יוכלו לעזור משמעותית בחזרה לתפקוד מסתגל ותקין.
בכל מצב בו אתם מרגישים חרדים, מבולבלים או זקוקים לסיוע, אל תישארו לבד. ניתן לפנות לשירות הפסיכולוגי דרך מוקד המועצה בטלפון 097960200 או ב- 106
בתקווה שנחזור במהרה לימים שקטים, מחלקת חינוך, מועצה אזורית לב השרון